YALOVA GENÇLİK MERKEZİ GAZİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
           Yalova Gençlik Merkezi gönüllü gençleri,  Gaziler Haftası münasebetiyle Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret etti.
      Kore Gazisi 85 yaşındaki İbrahim Altınok  gençlere, Kore savaşında gördüğü işkenceyi ve yaşadıklarını anlattı. 1951 Nisan ayında muhabere ve muhasarada savaşan Türk tugayının 9’ncu bölüğünde görev alan Kore Gazisi İbrahim Altınok savaş esnasında 52 şehit ve 37 yaralının olduğunu söyledi. Kore savaşında 28 ay esir kaldıklarını ifade eden Kore Gazisi Altınok, “Çok zor dönemlerden geçiyorduk. Bütün cephanemiz tükenmişti. Birçok şehidimiz vardı. Çinli askerler bizi rehin aldılar. Uzun süren işkencelere maruz kaldık. Tüfeklerinin başındaki kasaturaları çenemizin altına koyup, çıplak gözle güneşe bakma işkencesi uyguladılar. Bu esnada bir asker önümüzde bir asker ise arkamızdaydı. Öndeki asker gözlerimizi takip eder, gözlerimizi güneşten çevirdiğimizde ise arkadaki asker cezayı arttırırdı” dedi.
       Bu işkenceler sonunda görme yetisini büyük ölçüde yitiren Kore gazisi İbrahim Altınok benim her şeyim bu vatana feda olsun; bizi bu kutlu günde yalnız bırakmayan bu gençleri gözlerinden öpüyorum. Onlar çok kıymetlidir. Onlar bu vatanın geleceğidir. Bizleri hiç unutmasınlar ülkenin selameti için çok çalışıp iyi yerlere gelsinler” dedi.