19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İlimizde coşkuyla kutlandı.

      15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından  İl Protokolümüzün katılımıyla kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasından sonra İl Müdürümüz Salih KILIÇ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

      İl Müdürümüz Salih KILIÇ konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur.
19 Mayıs ; kurtuluşun ilk adımıdır,
19 Mayıs; yeniden şahlanışın ön sözüdür.
19 Mayıs ; Türkiye Cumhuriyetinin ilk karış, ilk fidanı, ilk haykırışıdır.
...........
Sevgili Gençler,
Bu vatanın teminatı; geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve  sahip çıkan  sizler olacaksınız. Her 19 Mayısta Samsun'dan elden ele Ankara'ya kadar bayrağımız, rengini, bu topraklar hep vatan kalsın diye şehit olan şühedanın kanından almıştır. Unutmayınız ki, tarihi san ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak; binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yoklukların  içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Unutmayınız ki : "Vatanini en çok seven görevini en iyi yapan vatani milleti için çok çalışandır.''
Mazimizden aldığımız  güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla  yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimizin, bu aziz vatanın, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun derin idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize samimiyete sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacaklarına; bu büyük mesuliyetin şuuruyla daha çok  çalışacaklarına, ülkemize ve milletimize yararlı fertler olacaklarına, yeniden şekillenen dünyada, al bayrağımızla en yüksekte dalgalandıracaklarına gönülden inanıyorum.

 Bu duygu ve  düşüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi, Merhum Gazilerimizi ve tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, Sevgili Gençlerimizin ve Tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum. ''

      Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezimizin hazırladığı gösteri programına geçildi. Görsel şölen havasında geçen gösteri programı göz doldurdu.