Kuşadası'nda tamamlanan organizasyonun ödül töreni sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "56 yıldan beri devam eden ve Cumhurbaşkanlığı himayesindeki tek bisiklet yarışı olan organizasyon, her yıl inanıyorum ki yukarılara tırmanacaktır. Ülkemizdeki pek çok güzelliğin tüm dünya tarafından tanınması için önemli bir vesile. Ülkemizin dört bir yanı cennet vatan. Bu çerçevede spor turizminin ülkemizde geldiği nokta heyecan verici. Son 19 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde spor tesisleşmesi tüm dünyaya meydan okur nitelikte. Hamdolsun ki organizasyonlardaki kalitemizle çok ciddi bir tırmanışı ortaya koyuyoruz. El birliğiyle bunu daha yukarı taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcuların zorlu hava şartlarında mücadele ettiğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sporcular bir yanda rüzgarla, bir yanda karla karşılaştılar, bir yanda yazın baharın güzelliklerini gördüler. Hamdolsun bu anlamda çok zengin bir ülkeyiz. İnsanımızın sıcak misafirperverliğiyle, turizm açısından geldiğimiz noktayla, bu tür organizasyonları en güzel şekliyle gerçekleştirdiğimizi tüm dünyaya ispat ettik. Biliyorsunuz İslam Oyunları, Dünya Göçebe Oyunları, önümüzdeki ay İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali başta olmak üzere, birçok organizasyona da en güzel şekilde ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bisikleti yaygınlaştırma noktasındaki çalışmalarımız, özellikle geçtiğimiz hafta Konya'da temelini atmış olduğumuz olimpik velodromumuz, inşallah gelişimimize önemli katkı sağlayacak. Bu güzel organizasyonumuza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Turkuaz mayonun sahibi Gallego!

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu  kazanan Fransa'nın Delko takımından İspanyol bisikletçi Jose Manuel Diaz Gallego, ödülünü Bakan Kasapoğlu'nun katıldığı törende aldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sona eren TUR 2021'i 29 saat 19 dakika 40 saniyelik derecesiyle kazanan Gallego'ya, turkuaz mayosu ve kupası, Bakan Kasapoğlu'nun yer aldığı törende takdim edildi. Bakan Kasapoğlu, son etabın dereceye giren sporcuları ve diğer mayoları kazananlara da podyumda eşlik etti.