2007 yılında Kredi ve Yurtlar Müdürlüğünce kiralanan biri kız bloğu, diğeri erkek bloğu olmak üzere beş katlı iki blok halinde devralınan Bloklar biri 126; diğeri 144 olmak üzere toplam 270 kapasiteli olarak hizmet vermekteydi. Yalova Üniversitesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan bloklarımız,  2014 yılında Termal Erkek Öğrenci Yurdunun hizmete açılması üzerine her iki blokta kız öğrencilere hizmet vermeye başlamıştı.

İlimizde, bakanlığımızın standartlarında yurtlar yapılmadığından bu süreç içerisinde geçici olarak Dere Mahallesinde Yalova Üniversitesi Safran Yerleşkesine yakın olarak iki bina A ve B blok olarak öğrencilerimizin barınması için kiralanmıştı.

Bu binalarda odalar, etkin kullanımın sınırlı yapısı hizmet sunma imkânlarını kısıtlamaktaydı. Odalar çok küçük ve kalabalıktı. Bina altyapısı eksiklik ve aksaklıkları, çalışma salonlarının yetersiz, sportif ve sosyal faaliyet alanlarının mevcut olmaması hizmetlerin öğrenciye ulaşmasında aksaklıklar yaşanması konfor ve güvenlik açısından tedbir alınması gereken konulardı. En önemli eksiklikte en ücra mahallelere doğalgaz çekildiği halde, bina sahibine doğalgaz tesisatı yaptırılamamıştır. Bu süreç de mahalle sakinlerine kömür tozu ve dumanını salmak zorunda kalınmıştır.

A ve B blokların hizmete kapatılması ile öğrencilerimiz, Yalova Üniversitesi Tigem yerleşkesi karşısında inşaatı tamamlanan yurda nakledilecektir.