Çin’in Shanghay şehrinde 70 ülkeden 550 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 15’nci Dünya Wushu Kung Fu şampiyonasında Yalova Wushu Kung Fu Spor Kulübü sporcusu Ece ÇAKIR 65 kg Sanda da Dünya 2’ncisi olarak büyük başarı elde etmiştir.

Kulüp başkanı ve Milli Takım Antrenörü Ali KANBEROĞLU: “ Ece Dünya  2’ncisi olarak çok büyük bir başarıya imza attı ve bizi gururlandırdı göğsümüzü kabarttı. Ona olan güvenimizi boşa çıkarmadı. Çok iyi maçlar çıkararak finale yükseldi finalde dört dünya şampiyonluğu bulunan İranlı sporcuya az bir farkla kaybederek Dünya 2’nciliği elde etti. Ece çok çalışkan ve hırslı bir sporcu daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Şimdiki hedefimiz 2020 Avrupa Şampiyonasında şampiyon olmak. Ece ‘nin bunu da başaracağına inanıyorum sporcumuzu canı gönülden tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum ”dedi. 

İl Müdürlüğümüzce ülkemize ve ilimize büyük gurur yaşatan başarılı sporcumuz Ece ÇAKIR’ı, ÇAKIR gibi bir çok başarılı sporcu yetiştiren ve aynı zamanda  Milli Takım Antrenörü olan Ali KANBEROĞLU’nu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 

Ayrıca Milli Takımımızda yer alan 52 KG da Zeynep ALİPAŞAOĞLU ve 48 Kg da Hayriye TÜRKSOY Bronz madalya kazanmıştır.