AMATÖR SPOR HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

“Amatör Spor Haftası” Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak halkımızda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenerek ülke genelinde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlandı.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve ASFK işbirliği ile koordine edilen Amatör Spor Haftası’nda düzenlenen faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması hedeflendi.

 Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumlar sponsorluk yapmaya teşvik edildi. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlandı.

17 Ekim 2014 tarihinde coşkulu bir katılımla gerçekleşen programa, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, , Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ASFK Başkanı Tamer Erbul, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Şube Müdürleri, Avrupa ve Dünya Şampiyonları Sırrı Acar ve Ali Kayalı, Kulüp Başkanları, Okul Müdürleri ve Sporcular katıldı.

Program, Halk Oyunları ve sportif gösterileri ile açıldı. Gösterilerin ardından ASFK Başkanı Tamer Erbul, Sporcular adına İbrahim Gündüz, Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ve Yalova Milletvekili Temel Coşkun konuşma yaptılar.

ASFK Başkanlığının spora katkılarından dolayı düzenlediği şilt töreninde; Vali Selim Cebiroğlu’na, Belediye Başkanı Vefa Salman’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel’e şiltlerini ASFK Başkanı Tamer Erbul takdim etti.
Yalovamız’a  Avrupa ve Dünya, Balkan, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Ulusal ve Uluslararası Turnuvalarda Şampiyonlukları yaşatan milli sporcularımıza ayrıca şilt takdimi yapıldı.

Törenin ardından Amatör Spor Kulüplerine 1640 parça malzeme yardımı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Sporcular için, Amatör Kulüplerinde başlayan spor hayatının profesyonelliğe geçiş sürecinde büyük önem taşıdığını, amatör ruhla profesyonelce spor yapıldığında başarının kaçınılmaz olduğunu bu başarıların kazanılmasında ailenin, okulun ve antrenörlerin çok önemli yer tuttuğunu vurguladı. 

 Yalova’da 33 branşta yarışmalara katınıldığını, bunun 11 branşında milli takıma sporcu verildiğini belirten Kaplan, 2014 yılı Ocak-Ekim aralığında 73 sporcunun milli takıma davet edildiğini söyledi.  Uluslararası şampiyonalarda 26 madalya ile Yalova’yı temsil eden millilerimizi kutladı.   

Kaplan, dağıtılan malzemelerin kulüpler için önemli bir destek olduğunu vurguladı ve hafta boyunca müsabakaları izleyen Yalovalılara teşekkür etti