IWBF (EUROPE) Uluslararası Federasyonunca  Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Kupası ( IWBF EUROPE-Willi Brinkman)  28 -30 Nisan 2017 tarihleri arasında ilimiz  gerçekleştirilecektir.

Organizasyonun açılış töreninde İlimiz Milletvekili, Belediye Başkanı, İl Başkanı, İl Mili Eğitim Müdürü, Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve İlimiz protokolü yer almıştır.

Açılış konuşmasını İlimiz Milletvekili Fikri Demirel yaparak müsabakalarda yer alan tüm sporculara başarılar diledi ve ilk müsabakalar oynanmaya başladı.

90. Yıl Spor Salonunda karşılaşan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü 69  Rusya takımı BaKİ Neva Star’ı 54  yenmiştir.

Merkez Spor Salonumuzda oynanan müsabakalarda ise İspanya Takımı Fundacion Grupo Norte  71  İsrail takımı Beit Halochem Haifa’ı  58 yenmiştir.
Toplam 18 Maçın oynanacağı müsabakaların fikstürü (EUROLEAGUE FİKSTÜR );  EUROLEAGUE FİKSTÜR.xlsx
      

İl Müdürümüz Metin Kaplan; “ Ülkemizde daha önce 3 kez düzenlenen Tekerlekli Sandalye Avrupa Kupasına Yalova olarak 2016- 2017 yıllarında 2. Kez ev sahipliği yapmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Yalova Ortopedikler Spor Kulübüne ve tüm takımlara başarılar diliyorum. Ayrıca bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi, ve tüm spor severler müsabakalara davet etti.




d