Yeni koronavirüs (COVID-19) Pandemisi sebebiyle spor tesislerimizde alınan önlem ve tedbirler ile sporcularımız antrenmanlarını kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarıyla sürdürmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İl müdürlüğü olarak tüm tesislerimizin bu süreçte takip ve kontrolleri düzenli aralıklarla yapılmaktadır.

Kontrollü sosyal hayat sürecinde spor tesislerimiz Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislerimizde Halter, Badminton, Judo, Hentbol, Bilek Güreşi, Karate, Bisiklet, Tenis, Bocce, Boks, Masa Tenisi, Jimnastik, Atletizm, Okçuluk, Badminton, Bedensel Engelliler Halter, Taekwondo, Voleybol, Wushu, Güreş, Futbol, Basketbol, Yüzme, Bedensel engelliler atletizm ve Yüzme kursları antrenörlerimiz eşliğinde sürüyor.

Bakanlığımız tarafından çocuk ve gençlerin yüzme öğrenimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi ilimizde  tüm hızıyla devam ediyor. 

Normalleşme sürecinde alınan yeni kararlarla spor tesisleri kademeli olarak kapılarını 1 Haziran itibariyle tekrar açmış, belirlenen zamanlarda kademeli olarak kullanıma sunulan spor tesislerimizde “Maske, Mesafe, Temizlik” şartlarıyla koronavirüse karşı sıkı önlemler alınmıştır. Tesis girişlerinde dezenfektan bulundurularak, sporcularımızın elektronik ateş ölçümü yapılmakta, antrenörlerin ve tesis çalışanların maske takması, sporcuların da antrenman anı hariç maskelerini takmaları, antrenör sporcu ve tesis çalışanları arasındaki en az 2 metre olarak fiziksel mesafenin korunması sağlanmaktadır.