Türkiye Wushu  Kung Fu Federasyon Başkanlığının 2020 yılı faaliyet programında yer alan ve 03-13 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya ilinde  yapılan Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler  Sanda , Light Sanda ve Taolu Şampiyonasına Yalovalı Wushucular damga vurdu. 

Toplam üç bin sporcunun katıldığı şampiyonada Yalovalı sporcularımız iki Türkiye Şampiyonluğu, iki Türkiye ikinciliği, ikide Türkiye üçüncülüğü elde ederek yine büyük bir başarıya imza attılar. Wushu il temsilcisi Ali Kanberoğlu : “ İyi bir çalışma döneminin ardından gittiğimiz Antalya da ki Türkiye Şampiyonasından hak ettiğimiz dereceleri elde ederek döndük. Bazı sakatlıklar ve aksaklıklardan dolayı beklediğimizin biraz altında madalya aldık. Yine de çok mutluyuz  sporcularım bizi gururlandırmaya devam ediyor. Başarıyı ve kazanmayı alışkanlık haline getirdik bu güzel bir şey. Bugüne kadar Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında hep madalyalar kazandık ilimizi gururlandırdık. Wushu Kung Fu branşı artık tam olimpik oldu. Olimpiyatlarda yarışacak. Hedefimiz bundan sonra olimpiyatlarda da yarışarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz. Madalya almadığımız tek yarışma olimpiyatlar. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Şampiyonaya katılan ve madalya alan tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Dereceye giren sporcular:

1-Müge DEĞİRMENCİ 65 kg sanda Türkiye Şampiyonu
2-Mehmet AKKUŞ 65 kg light sanda Türkiye Şampiyonu
3- Hacer KÜÇÜKEKİCİLER 70 kg sanda Türkiye ikincisi
4- Feyza Sude IŞIK   +43 kg  light sanda Türkiye ikincisi
5- M. Yağız TUNÇ   60 kg  ligh sanda Türkiye üçüncüsü 
6- Muhammed Ali AYDIN 42 kg light sanda Türkiye üçüncüsü

İl Müdürlüğümüzce Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler  Sanda , Light Sanda ve Taolu Şampiyonasında madalya kazanarak bizleri gururlandıran sporcularımızı  kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.