Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spor başlama yaşındaki yetenekli çocukları tespit edip yeteneklerine göre branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanacak  Temel Hareket ve Sportif Beceriler Eğitimi Programı  ilimizde de başlamıştır.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında uygulanan testler neticesinde tespit edilen çocuklarımızın “Temel Hareket ve Sportif Beceriler Eğitim Programı” İl ve İlçelerimizde yaklaşık 464 çocuğumuzun katılımı ile start aldı.

Ülkemiz genelinde 81 İlde eş zamanlı yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesinde 2. aşama olan Temel Hareket ve Sportif Beceriler Eğitimi Programı İl genelinde tüm hızıyla devam ediyor. 

İl ve ilçe spor salonlarımızda başlayan ve uzman antrenörlerimiz eşliğinde 8 hafta sürecek Temel Eğitim Programı kapsamında çocuklarımızın sportif becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmekte olup, uygulanan programın sonunda öğrencilerimizin tekrar testlere tabi tutulması planlanmaktadır.