Türsab Yalova Başkanı Ahmet Başol Haraç , Yalova  Başkan Yardımcısı  Ömer Oral, Yalova Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Ordu İl Müdürlüğümüzde.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Başkanı Ahmet Başol HARAÇ; “Spor; kişiye öz disiplin, turizm ise akılcı bir davranış biçimi kazandırır ,Yalova bu iki kavramının aynı noktada birleştiği Spor Turizmi yapabilmek için  bir çok imkana sahiptir. Spor ve turizm iç içe sektörlerdir, ilimizde birçok organizasyon yapılıyor. bu sayede yüzlerce sporcu konuğumuz oluyor ve  Yalova’mızın  tanıtımı yapılıyor. Bu tanıtımlar sayesinde de spor yerli turizme büyük katkı sağlayacaktır. İnşaallah ilerleyen zamanlarda da uluslararası başta olmak üzere ilimizde yapılan müsabaka sayılarını daha da çoğaltarak Spor Turizmi için  ortak projelerde  iş birliği yapmaya devam  edeceğiz” diye ekledi. Ayrıca Haraç İl Müdürümüze teşekkürlerini sunup turizm kitabı hediye etti.

İl Müdürümüz Metin Kaplan görüşmeden duyduğu memnuniyetini  dile getirip ”İlimizde geçmişten bu güne yapılan  organizasyonların haricinde 3 yıl içerisinde 8 tesisin tamamlanmasıyla  Yalova’da spor turizminin gelişmesine önemli ivme  kazandırmış durumdayız. İlimizde yapılan müsabaka sayısı 2016 Eylül ayı itibariyle 1370’e ulaşmıştır, deplasmanlı liglerde ise  18 takımımız  mevcuttur  bu sayılar ekonomik katkının artırılmasıyla daha da çoğalacaktır” Dedi. Ayrıca Gençlik Merkezi faaliyetlerimiz, organize ettiğimiz müsabakalar, yarışlar, sportif faaliyetler  ve  yeni projeler ile Spor Turizmine destek olmaya devam edeceğiz , diye ekledi.