Trabzon'un ev sahipliğinde 12 Temmuz 2016 tarihinden beri gerçekleştirilen 16. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (ISF GYMNASIADE) satranç şampiyonası tamamlandı.
     
40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılım gösterdiği dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Olimpiyatların satranç branşında ülkemizi temsil eden Kızlar takımımız birinci olarak altın madalyaya uzanırken, erkekler takımımız elde ettiği ikincilik ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Satranç İl Temsilcisi Nezir Uyrun; “ İlimizin Başarılı bayan sporcusu 11-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında Trabzon ilinde yapılan Okul sporları Olimpiyatlarında ilimizi Ulusal takımda temsil ederek 4 maçta 2 puan alarak Kızlar takım birinci olarak Altın Madalya, Erkek takımı ise ikinci olarak Gümüş madalya almışlardır.Yalova Satranç İl Temsilciliği olarak ilimizin Sporcusu olan Selina Demirdağ’ı, kızlar ve erkekler takımında mücadele eden  tüm sporcuları kutlar ve başarıların devamını dileriz” dedi.

İl Müdürlüğümüzce Dünya Okul Sporları Olimpiyatlarında ilimizi ve ülkemizi gururla temsil edip Altın Madalya kazanan sporcumuzu temsil eder başarılarının devamını dileriz.