Norveç’te yapılan Büyükler Halter Avrupa Şampiyonası’nda  2. Olan Yalova/Altınova Tersaneler Spor Kulübü sporcusu Sema ACARTÜRK’e  ödül  töreni yapıldı.

Altınova Kaymakamı, Jandarma Komutanı, Yalova Emniyet Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümü, Tavşanlı ve Kaytazdere Belediye Başkanları , Oda Başkanları, Dernek Başkanları, İş Adamları ve Sponsorlar  bir araya gelerek Avrupa Şampiyonasında 2. Olan Sema ACARTÜRK’e hediyeler takdim ettiler.

Altınova Tavşanlı Belediyesi ve Altınova Tersaneler Spor Kulübünün ortaklaşa  organize ettiği törende konuşma yapan İl Müdürümüz Metin KAPLAN; “Yalova'da 15 aylık bir geçmişi olan Halter sporunda elde edilen ulusal ve uluslararası başarılar gurur gerici. İlimizde sporun gelişmesi için destek olan Sayın Vali Selim CEBİROĞLU’na  ve Altınova Kaymakamı Nurullah KAYA'ya teşekkür eder , Altınova Tersaneler Spor Kulübünü , Halter Antrenörü  Serdar KESERCİ’yi , Sporcumuz Sema ACARTÜRK’ü kutlarım. Maddi manevi destek veren tüm Yalovalı ve Altınovalı iş adamlarına sponsorlara  teşekkür eder   bundan sonraki şampiyonalarda ve olimpiyat yolunda başarılar dilerim ” dedi.

Altınova Nurullah KAYA ; “Sporcumuzu ve antrenörünü tebrik eder başta Sayın Vali Selim CEBİROĞLU’na  ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Altınova ve Yalova’nın sporda ki başarılarını görmek  gururlu verici Sema’ya olimpiyat  yolunda başarılar diliyorum” dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri ÇİÇEK; “Sporcumuzu kutluyorum Antrenörü Serdar KESERCİ eşliğinde gece gündüz belediyemiz tesislerinde antrenman yaparak bu yola çok emek verdiler inşallah olimpiyattan da madalya ile dönecek dedi ve Sema’ya başarılar dileyip emeği geçenlere teşekkür etti.

Sema ACATÜRK ; “Avrupa ikincisi olmak, hayal ettiğim bir duyguydu. Serdar Hocam ile beraber çok çalıştık emeklerimizin karşılığını aldığımım için mutluyum Hocama çok teşekkür ederim, İnşaallah olimpiyat yolunda da başarılı olacağım hedefim  madalya ” dedi  ayrıca, takdim edilen hediyeler için ve bizlere her konuda destek olan büyüklerime  teşekkür ederim, diye ekledi.

Sema Acartürk'ün diğer dereceleri;

Gençler ve 23 yaş altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda  ; Altın Madalya

Halter Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda ;       Türkiye şampiyonu oldu.

23 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda ;      2 altın ve bir gümüş madalyanın sahibi olmuştu.