Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Bugün önemli konukları  vardı. Yalova  Milletvekili Fikri Demirel ve  Ak Parti İl Başkanı Yusuf  Ziya Öztabak yeni Gençlik Merkezimizi ziyaret etti. Ziyarette İl Müdürümüz Metin Kaplan, Şube Müdürlerimiz, Gençlik Liderlerimiz, Antrenör ve sporcuları hazır bulundu.

Spor ve Gençlik faaliyetleri hakkında bilgiler veren  İl Müdürümüz Metin Kaplan ; Merkez Gençlik Merkezimiz  Bünyesinde 1 adet sinevizyon odası, 1 adet resim ve el sanatları atölye, 1 adet müzik dersliği, 2 adet bilgisayar laboratuvar  ve 2 adet derslik mevcuttur, diyerek Milletvekili Fikri Demirel ile Ak Parti  İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a Gençlik Merkezimizi  binasını beraber gezdiler ve Ayrıca İl Müdürümüz Metin Kaplan İlimizde şuanda ; 15.326 lisanslı ve 2.932 faal lisanlı sporcu bulunmaktadır, bu yıl ilimizden milli takıma 83 sporcu gitmiş ve 15 sporcumuz Avrupa, Dünya, Balkan ve  Uluslararası Şampiyonlarda madalya kazandılar, Yalova’mızın spor tarihinde Uluslararası  Şampiyonlarda 60 madalya kazanan sporcular hakkında  bilgi veri.

Ziyarette Milletvekilimiz  ve Ak Parti  İl Başkanı, antrenörler ile gençlik liderlerimizi dinlediler, Yalova’da Spor Bilimleri Fakültesi istediklerini talep eden  şampiyonlara Milletvekilimiz Fikri Demirel; Elimizden geleni yapacağız, inanıyoruz ki ilimizde böyle bir fakültenin olması Yalova’mıza Türk sporuna çok büyük katılar sağlayacaktır ayrıca ilimizde yetişen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını başka illere ve üniversitelere gitmelerini önlemiş oluruz ,şuan ilimizden üniversite kazanan eğitimlerini il dışında devam ettiren madalyalı bir çok sporcumuzun sportif başarı ve performansları  düşmekte  , antrenörlerin 8 -  10 yıllık emekleri boşa gitmekte. İlimizde açacağımız Spor Bilimleri Fakültesi gerek Yalovalı sporcularımıza  gerekse il dışından gelen şampiyonlara her yönüyle büyük kattı sağlayacaktır. Ayrıca Gençlik Merkezi için ; Yalova’da bu tür imkanların mevcut olması çocuklar ve gençler için büyük şans, bir çok donanımın yer aldığı  Merkez Gençlik Merkezi özveriyle  inşa edilmiş  gençlerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise;” Yeni açılan Gençlik Merkezinde gençlerimiz için her şey düşünülmüş ,sanatsal ve kültürel eğitim veren Öğretmenlerimizi ve Gençlik Liderlerimizi kutluyorum, dedi.

İl Müdürümüz Metin Kaplan; Milletvekili Fikri Demirel ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a  Nazik ziyaretlerinden  duyduğunu  mutluluğu dile getirdi ve teşekkürlerini iletti , ilimizde Spor Bilimleri Fakültesinin şampiyonlarımızın ve   gençlerimizin  beklentisi  inşallah 2016 - 2017  Eğitim Öğretim yılında  Yalova’ya kazandırılmasını temenni ediyoruz” dedi