Türkiye Halter Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 yılı faaliyet programında yer alan 5 Ekim 2015 tarihinde Litvanya’da yapılan Gençler ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda 53 kg’da  Sema Acartürk, Koparmada  80 kg  Silkmede  103 kg  Toplam  183 kg kaldırarak iki Altın  bir Gümüş madalyanın sahibi oldu.
Ayağının  Tozuyla İl Müdürlüğümüze gelen Sema Acartürk, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Gençlik Spor  Kulüp Başkanı Gencer İlhan , Şube Müdürümüz  Ertan Arabacı ,Kulüp Antrenörü Serdar Keserci, İsmail Erdoğan ve Hakkı Bağatar ile İl Müdürümüz Metin Kaplan Şampiyona hakkında sohbet edip, önümüzde ki Avrupa ve Dünya Şampiyonası hakkında görüş alışverişinde bulundular.

2 Altın 1 Gümüş madalya ile Şampiyon olan Sema Acartürk; “Bu başarı tek başına kazanılmış bir başarı değildir, zorlu antrenmanlarda bana hep destek olan antrenörüm Serdar Keserci’ye, Kulüp Başkanımız Gencer İlhan’a, bu yolda maddi manevi yanımızda  olan Sayın Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya’ya ve en büyük desteği veren İl Müdürüm Metin Kaplan’a çok teşekkür ederim’’ dedi. Ayrıca Avrupa Şampiyonluğu hedeflediğim bir başarıydı emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyum diyen Acartürk bana destek olan büyüklerim sayesinde başarılarımızı katlayarak bu yola devam edeceğiz dedi.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü’nün halter antrenörü Serdar Keserci, ise "Sema’ya destek olan İl Müdürüm Metin Kaplan'a ve Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya'ya  teşekkür ediyorum. Bu başarı Yalova’mızda bir ilktir her geçen gün başarıyla ilerlediğimiz yolda hedefimiz hep daha ilerisidir” dedi. 
Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya; “Sema’ya Güvenimiz tamdı bu tarihi büyük başarı bizleri şaşırtmadı, ve inanıyoruz ki  Sema ileride daha da büyük başarılara imza atacak “dedi. 
İl Müdürümüz Metin Kaplan “Antrenör ve sporcumuzu göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı tebrik etti, Yalova’ya kazdırdıkları ilk Avrupa Şampiyonluğu için gururluyuz, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Sema Acartürk Ağustos ayında Isparta’da yapılan  Türkiye Halter Şampiyonası’nda 53 kg’da koparmada 75 kg, silkmede 95 kg toplamda 170 kg kaldırarak  Türkiye Şampiyonu olmuştu.