25 Temmuz Cumartesi günü 90. Yıl Spor Salonunda düzenlenen "Yalova Kurtuluş Şenlikleri İller Arası Karate Turnuvası Marmara Bölgesinden bir çok milli sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Yalova Kurtuluş Şenlikleri İller Arası Karate Şampiyonasına 7 ilden 40 kulüp 580 spor ce antrenör turnuvaya iştirak etmişlerdir. Müsabakada 37 hakem görev almıştır. 



Müsabakalarda yaklaşık 50 milli sporcu mücadele etti.
İlimiz sporcularının katılacağı 5-9 Ağustos tarihlerinde 51 ülkenin katılacağı uluslar arası Erzurum Palandöken Karate Turnuvası ve akabinde 14-16 Ağustos tarihlerinde Trabzon'da düzenlenecek olan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası öncesi hazırlık olması açısından ilimiz sporcularına büyük katkısı oldu.

İş temsilcimiz Mehmet DELİOĞLU, geçtiğimiz ay düzenlenen Türkiye Şampiyonası düzeyine yakın bir potansiyele sahip olan turnuvada çok tecrübe kazandık yakın rakiplerimizi tanıdık ve güzel sonuçlar elde ettik. Son birkaç yıldır karatede başarı yüzdemiz arttı ve bunun la beraber bu seneki yaz spor kurslarında katılım 600 lü sayılara ulaştı şu anda aktif olarak 4 ilçemizde faaliyetlerimize devam ediyoruz dedi.

İl Müdürümüz Metin Kaplan, Türkiye Şampiyonası öncesi hazırlık mahiyeti taşıyan turnuvanın Yalova'da olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Alt yapı ve tesis olarak Yalova'nın bu tür organizasyonlara her zaman ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.