İl Spor Merkezleri ve Engelliler Spor Merkezleri Törenle Açıldı

İl Spor Merkezleri ve Engelliler Spor Merkezleri Yalova 90. Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle açıldı.

Spor Genel Müdürlüğünün 77. Kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran tarihinde ülke genelinde eş zamanlı gerçekleşen açılış törenine Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Defterdarı Mustafa Karadeniz, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Meral Evcin Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve şube müdürleri katıldı. 

Antrenörlerin, sporcuların, izcilerin, Gençlik Merkezi kursiyerlerinin ve halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde bir konuşma yapan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; “İl Müdürlüğümüz; 37 spor branşında, 25 antrenör ile birlikte, 37 spor branşında,15.171 lisanslı ve Engelliler Spor Merkezlerimizde 105 sporcumuza spor yaptırmaktayız. Yalova halkına 15 spor tesisinde hizmet vermektedir. 108 adet spor kulübü ile kocaman bir spor ailesi olduk. Ulusal,  1. Lig, 2. Lig ve Bölgesel Liglerde 14 takımımız ilimizi temsil etmektedir. 3150 ulusal müsabaka ve 4 Milli takım kampına ev sahipliği yaptık. Son iki yılda Yalova’mızda toplam maliyeti, 24.352.0000 TL yatırımlarla 8 yeni tesis hizmete açılışını gerçekleştirdik.” dedi.

Yalova’dan milli takımlara gönderilen antrenör ve sporcu sayıları hakkında bilgi veren Kaplan, “İlimizden 9 Antrenörümüz Milli Takımlarda görev yapmıştır. 88 sporcumuz Milli Sporcu olarak bizlere gurur yaşatmıştır.

Sporcularımız; Türkiye Şampiyonalarında 93 Altın, 62 Gümüş, 75 Bronz Madalya,
Dünya Şampiyonalarında 20 Altın, 17 Gümüş, 8 Bronz,
Avrupa Şampiyonlarında 27 Altın, 20 Gümüş, 12 Bronz,
Akdeniz Oyunlarında 1 Altın ve 1 Bronz,
Balkan Şampiyonlarında 8 Altın, 2 Gümüş, 9 Bronz,
Dünya İslam Oyunlarında 1 Bronz Madalya ilimize kazandırmışlardır.

Son iki yılda Yalova’mızda toplam maliyeti, 24.352.0000 TL yatırımlarla 8 yeni tesis hizmete açılışını gerçekleştirdik.
Milli değerlerine bağlı, sağlıklı, başarılı ve kendine güvenen bir nesil yetiştirmek istiyorsak gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz.” dedi.
Program sporcuların sunduğu gösterilerin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.