Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu’nun 2015 yıllı faaliyet programında yer alan Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası “İZMİT MTB CUP” organizasyonu 28 Haziran 2015 tarihleri arasında Kocaeli ilinde tamamlandı.

Cephanelik spor tesisi çevresinde hazırlanan parkurunda; ikisi uluslararası, sekiz ulusal kategori olmak üzere toplamda 10 kategori üzerinden yarışlar yapıldı.

Bisikletçiler 4600 metre uzunluğunda ki parkurda aynı anda pedal basarak, tur sayısına göre  patikalardan ve toprak yollardan oluşan bir olimpik parkurda mücadele ettiler.  

Sabah gerçekleştirilen ilk yarışmada sporcularımız kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi. Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu ve Bölge Antrenörü Kamil ALEV yarışmayı 4 tur üzerinden 01:06.34 derecesiyle ikinci olarak tamamlarken, Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün yıldız sporcuları U15 kategorisinde madalyaları topladı. U15 kategorisinde 2 tur üzerinden yarışan sporcularımız; Murat Can Öztoprak 01:04.08 sn derecesi ile ikinci, hemen arkasından takım arkadaşı Muhammed Enes GEDÜK 01:04.26 zamanla 3. olarak tamamladı.

İl Müdürümüz Metin Kaplan, antrenörümüzü başarısından dolayı kutladı.