Yalova’da oynanan Euro League 3 Cup B Grubu maçları sonrasında şampiyon olup, büyük bir başarıya imza atarak Challange Kupası’na katılma hakkı elde eden YOSK; Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu tarafından Hollanda’nın Arnhem kentinde organize edilen Challange Kupasında Ülkemizi ve Yalova’yı en iyi şekilde temsil ederek, Avrupa üçüncüsü oldu.

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü grup sürecinde dünya üçüncülüğü bulunan CTO Patendal takımını 10 sayı farkla 69-59 mağlup ederek turnuvaya iyi başladı. YOSK ikinci maçında Avusturya şampiyonu İnterwetten takımını 61-41, üçüncü ve son maçında ise Oldham Owls takımı takımını 77-67 kazandı. Bu sonuçlarla ev sahibi Hollanda, Avusturya ve İngiltere ekiplerini geride bırakıp grubunda birinci olarak Avrupa’nın 4 büyük takımı arasına giren YOSK,  yarı finalde rakipleriyle karşılaştı.

Hollanda’da oynadığı üçüncülük, dördüncülük maçında Oldham Owls takımı ile karşılaşan YOSK rakibini 73-70 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Yalova’ya her zaman ilkleri yaşatan ve yaşatmaya devam edeceğine inandığımız Yalova Ortopedikler Spor Kulübünü tebrik edere başarılarının devamını dileriz.


Challange Kupası’nda

1. Club BSR Amiab Albacete (İspanya)
2. ASD Handicap Sport Varese (İtalya)
3. Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (Türkiye) oldu. 

Avrupa 3. Sü Takımımıza Görkemli Karşılama…
27 Nisanda Yalova’da olacak olan takımımıza görkemli bir karşılama yapılacağı duyuruldu.