Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Dağ Bisikleti Rotalarının Tespiti” projesi ile 250 km’lik bir alanı kapsayacak bisiklet parkurları belirlenerek fotoğraflanacak, belirlenen harita üzerinden kare kod uygulaması ile bisiklet sürücüleri ve sporcular parkurlara kolayca erişebileceklerdir. 

İl Müdürümüz Salih Kılıç; “Projenin, ilimizin tanıtımına katkı sağlanması, spor ve alternatif turizmin geliştirilmesi, bisiklet sporuna yönelecek genç sporcuların teşvik edilmesinin sağlanması ve bölgedeki turizm tesislerinde bisiklete dayalı konaklama sürelerinin artmasının hedeflendiğini belirtti.”
Sportif Eğitim Uzmanı Abdulmecit Bülbül ve Bisiklet Antrenörü Kamil Alev’in kurumumuz adına fon desteği alınmasını sağladığı proje, uzman danışmanlar tarafından hazırlanarak ilimize kazandırılacaktır.

 Yalova’da bisiklet sporu: İlimiz bisiklet yarışmaları ve organizasyonları konusunda köklü bir geçmişe sahiptir. 1970’li yıllarda, eski adıyla Marmara Turu’nun (Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu) İstanbul, Kocaeli ve Bursa arasındaki etap yarışlarına ev sahipliği yapmıştır. Aksa Denizçalı Dağ Bisikleti Kupası, Altınova Kent Ormanı’nda düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası ve Gran Fondo Marmara Bisiklet Yarışmaları bölgemizin önemli bisiklet yarışmalarıdır. İlimizde 313 lisanslı ve 81 faal sporcu bulunmaktadır.