Türk Müziği Yarışmasında Yalova Gençlik Merkezi Birinci Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce İstanbul’da düzenlenen "Sahne Sırası Sende" adlı Gençlik Merkezleri Türk Müziği grup birinciliği yarışmalarında Yalova Gençlik Merkezi iki dalda birincilik alarak önemli bir başarı elde etti. 

Cumartesi günü Üsküdar Gençlik Merkezinde düzenlenen ve birbirinden renkli görüntülere sahne olan yarışmaya İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli ve Edirne Gençlik Merkezleri katıldı.

14-21 ve 22-29 yaş aralarında kız-erkek solo ve çalgı grubunun katıldığı ses yarışması izleyenleri büyüledi. Karadeniz, Doğu Anadolu ve Azeri müziğine kadar bütün türkülerin söylendiği ses yarışmasında gençlik merkezleri, grup birinciliği için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.

Yarışmada Yalova Gençlik Merkezini temsil eden Kader Temiz birinci olurken, Salih Levent Ekin’in eğittiği Yalova Gençlik Merkezi ekibi toplu çalgı icrasında da birinci gelerek önemli bir başarıya imza attı. 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Fatih Gültekin, “İl birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere 3 bölüm olarak yapılan Türk Müziği “Sahne Sırası Sende” yarışmasının İstanbul ayağındayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türk Müziği ve Türk Sanat Müziğinin ön plana çıkarılması için elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda bakanlık olarak gençlerimize, sağlam bir tarih ve kültür şuurunu kazandırmak istiyoruz. Grup birinciliği yarışmalarından sonra final gecemiz Ankara’da olacak” dedi.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İstanbul’dan iki birincilik alarak dönen Gençlik Merkezi Türk Müziği yarışmacılarını, hocalarını ve Gençlik Merkezi çalışanlarını tebrik etti.