Samsun Canik Belediyesi: 82 – Botaş: 92

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Botaş, özellikle dördüncü periyottaki etkili oyunuyla Samsun Canik Belediyesi’ni 92-82’lik skorla mağlup etti.

Mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat da izledi.

Dengede başlayan mücadelenin ilk 5 dakikası Lauren Ervin’in turnikesiyle 13-13 eşitlikle geçildi. Joslyn Tinkle ve Snezana Aleksic’in basketleriyle skor bulan Samsun Canik Belediyesi, ilk periyotu da 24-23 önde tamamladı. İkinci periyotta da tempo düşmezken, takımlar da hücumlarda skor bulmakta zorlanmadı. Tilbe ve Şerife’nin sayılarına Sasa Cado ile karşılık veren Samsun Canik Belediyesi, rakibinin penetrelerine engel olamayınca, skor üstünlüğünü de koruyamadı. Chaney ve Plaisance’nin basketleri sonrası Samsun Canik Belediyesi 18.dakikada mola alırken, devre de 49-49 eşitlikle noktalandı.
Pelin Bilgiç ve Sasa Cado’nun karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü periyotta takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ancak 25.dakikada Lauren Ervin ve Tilbe Şenyürek ile skor bulan Botaş, Evanthia Maltsi ile de basketler buldu. Samsun Canik Belediyesi ise Sasa Cado, Gökçe Doğan ve Harika Eldaş’ın hücumlardan bulduğu sayılarla son 10 dakikalık bölüme 72-71 üstün girdi. Mücadelenin final periyotunda ilk hücumda Plaisance ile üç sayılık basket bulan Botaş, rakibinin boş atışlarını iyi değerlendirerek 36.dakikada 7 sayılık farkı yakaladı (78-85). Bu dakikadan sonra Pelin ve Chaney ikilisiyle etkili oyununu sürdüren Botaş, maçtan da 10 sayı farkla 82-92 galibiyetle ayrıldı.
Botaş’ta 14 sayı- 6 ribaund- 6 asistle oynayan Quianna Chaney maçın en değerli oyuncusu olurken, Lauren Ervin de 18 sayı- 6 ribaund- 3 asistle karşılaşmayı tamamladı. Adana temsilcisinde ayrıca Pelin Derya Bilgiç 10 sayı- 7 ribaund- 3 asistlik bir katkı sağladı.

Samsun Canik Belediyesi’nde ise Sasa Cado 22 sayı- 7 ribaund, Elise Tinkle de 11 sayı- 7 ribaund- 2 asistle mücadeleyi noktaladı.


Orduspor: 61 - Orman Gençlik: 69

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan günün ikinci maçında Orman Gençlik, büyük bir çekişmeye sahne olan mücadele sonunda Orduspor’u 69-61’lik skorla geçti.

İlk 5 dakikası 8-8 eşitlikle başlayan mücadelede Ana Dabovic ve Jamine Thomas ikilisiyle sayılar bulan Orman Gençlik, ilk periyotu 12-17 önde tamamladı. Perovanovic ve White’ın basketleriyle ikinci çeyreğin başında etkili olan Orduspor, Hardy’nin de turnikesiyle üstünlüğü eline aldı (18-17). Özellikle Chantelle Hardy’nin skorer oyunuyla kontrolü elinde tutan Karadeniz temsilcisi, ilk periyotu da 32-29 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.
Kara Braxton, Jasmine Thomas ve İlsu Darıcıoğlu’nun sayılarıyla üçüncü periyota 10-0’lık seriyle başlayan Orman Gençlik, durumu da 32-39’a getirdi. Bunun üzerine mola alan Orduspor, aranın ardından Iva Perovanovic ile basket bularak hücumdaki suskunluğunu bozdu. Son 10 dakikalık bölüme Chantilla Grinsven’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle 49-48 üstün giren Orduspor, savunmada Ana Dabovic’i tutamayınca, Orman Gençlik 4 sayılık farkı yakaladı (57-61). Son bölümlerinde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Orman Gençlik, maçtan da 61-69 galibiyetle ayrıldı.
Orman Gençlik adına Ana Dabovic 19 sayı- 7 ribaund- 2 asistle oynarken, maçın da en değerli oyuncusu seçildi. Kara Braxton’ın 10 sayı- 7 ribaund ile oynadığı karşılaşmada ayrıca, Dila Aşkın da 13 sayı- 4 ribaund- 4 asistlik bir katkı sağladı.

Orduspor’da ise Tan White 16 sayı- 4 ribaund- 3 asistle takımının en etkili ismi oldu. Megan Frazee de 10 sayı- 5 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.


B Grubu’nda ikinci gün oynanacak  maçların programı şu şekilde (Yalova 90. Yıl Spor Salonu) :

18.00 Botaş-Orduspor
20.00 Orman Gençlik-Canik Belediyesi