Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 2014 yılı proje teklif çağrısı kapsamında, Yalova Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü / Derneği adına İl Müdürlüğümüz Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Proje Koordinatörümüz Dilek SOLAY tarafından hazırlanan “BAK ŞU KEÇENİN YAPTIKLARINA” adlı projemiz, Türkiye genelinde Bakanlığımıza sunulan 3000 proje arasından ilk 300 proje arasına girerek desteklenmeye hak kazanmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamayı, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projeleri desteklemek amacıyla 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı proje teklif çağrısına yaptığımız başvuruda  “BAK ŞU KEÇENİN YAPTIKLARINA” adlı projemiz kabul edildi.

26.08.2014 tarihinde Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nde proje sözleşmesi imzalamıştır. 
Proje hakkında İl Müdürümüz Metin KAPLAN’a, Kulüp Başkanı ve İl Müdürlüğümüz Spor Şube Müdürü Selma ALACATLI’ya ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Osman GÜL’e bilgi veren SOLAY, proje hakkında şu bilgileri iletti.

---“Bak Şu Keçenin Yaptıklarına”  adlı projemiz ile sosyal açıdan dezavantajlı konumda olan 16-29 yaş aralığında 20 genç kızımıza; “keçe ile süs ve hediyelik eşya yapımı” nın öğretilmesi hedeflenmektedir. 
--- Projemiz ile Yalova’da yaşayan fiziksel, ekonomik ve sosyal açıdan yaşam koşulları zor olan genç kızlara destek verilerek sosyal uyumlarının artırılması planlanmaktadır. 
--- Toplumsal uyum konusunda farklı dezavantaj özellikleriyle bir araya gelen genç kızların diyalog kurarak birbirlerini tanımaları sağlanacaktır.
 --- Boş zaman değerlendirme konusunda genç kızlarımızın bilinçlendirilmesi ve el sanatlarına özendirilmesi amaçlanmaktadır.
--- Keçe malzemesi kullanılarak Yalova’nın simgelerinin (yürüyen köşk, çınar ağacı/yaprağı, karanfili vb. tüm kesme çiçekleri, şelaleleri, kivisi, denizi, ıhlamur ağaçları, termal suyu vb.) turistik malzeme olarak üretilmesi hedeflenmektedir.
--- Projemiz ile meslek (el becerisi) edinen genç kızlarımızın; özgüven, sorunlara karşı çözüm üretebilme, kendi hayatlarına yön verebilme, geleceğe güvenle bakabilme, kendini ifade edebilme, vb. konularda farkındalık düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.
--- Hedef kitlemizin, ürettiği ürünleri kazanca dönüştürerek; eğitim, beslenme, barınma, sosyalleşme vb. konularda başka kişilere bağımlılıklarının azalmasına katkı sağlanması, ürettikleri objeler ile kendisi ve ailesi için gelir kaynağı sağlaması ve çevresine rol model olması amaçlanmaktadır.
--- Projede, Keçe çalışmalarında Usta Öğretici Birge ŞAHİN nezaretinde eğitim verilecektir.

Proje Koordinatörümüz Dilek SOLAY, Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca projenin fikir ve yazım aşamasında desteklerini eksik etmeyen İl Müdürümüz Sayın Metin KAPLAN’a, Kulüp Başkanı Sayın Selma ALACATLI’ya ve Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Osman GÜL’e teşekkürlerini iletti.

 ALACATLI, Yalova Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü / Derneği olarak sosyal sorumluluk bilinciyle projeler üretmeye çalıştıklarını belirtti ve Gençlik ve Spor Bakanlığına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İl Müdürümüz Metin KAPLAN, projenin genç kızlarımız için ileride gelir kaynağı sağlayabilecek bir proje olduğunu, aynı zamanda genç kızlarımızın iletişim ve toplumsal diyaloglarının geliştirilmesi açısından da önemli bir rol oynayacağını belirtti. Gençlik  ve Spor Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği proje destekleriyle toplumsal sorumluluk konusunda büyük bir görev üstlendiğini, geleneksel kültürün ve geleneksel mirasın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür etti.