Geleneksel Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşleri Tekrar Başladı

 “Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşleri Müsabakası” 30.07.2014 tarihinde Ramazan Bayramının 3. günü düzenlenecektir. Pehlivanlar, geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş müsabakasında 108. Kez mücadele edecekler. 

Tarihi Kırkpınar, Antalya-Elmalı ve bazı yağlı güreşlerden biri olan Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşleri en eski yağlı güreş organizasyonlarından biridir. Geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük bir öneme sahiptir.  

İlimizin yetiştirdiği Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları olan milli gururumuz Sırrı Acar ve Ali Kayalı geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinden yetiştirerek uluslararası madalyaları kazanmışlardır.

Fevziye Güreş  Sahası’nda yapılması planlanan müsabaka hakkında bilgi vermek için Muhtar, A. Necmi Yüksel ve Organizasyon Komitesi Üyeleri İl Müdürümüz Metin Kaplan’ı ziyaret ettiler.

Yüksel; Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Geleneksel olarak 108 yıldır yapıldığını 5 yıl aradan sonra tekrar yapılacak olmasının yağlı güreş tutkunlarında heyecan ve memnuniyet yarattığını dile getirdi. Organizasyon hakkında bilgi verdi.  

İl Müdürümüz Metin Kaplan, Ata sporumuz olan ve geleneksel olarak 108. kez düzenlenecek Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşlerinin kültürel değerlerimizin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Yalovamızın, Yağlı Pehlivan Güreşlerine 108. kez ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Güreş sporuna ilgi duyan gençlerin, katılımının çok önemli olduğuna dikkat çekti. 
Müsabaka ve organizasyon konusunda bilgi alan Kaplan, müsabakanın başarılı geçmesini diledi.