Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2019 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası  tamamlandı.

Bu yıl 47’incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası Olimpiyat ve dünya şampiyonlarını bir araya getiren turnuvada yaklaşık 35 ülkeden 300 güreşçi mindere çıktı. UWW Ranking Series niteliğindeki Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası bu yıl Dünya şampiyonasına puan verecek olmasından dolayı çok büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizi ve ilimizi temsilen turnuvada yer alan  72 Kg Buse TOSUN finalde karşılaştığı Avrupa Gençler Şampiyonu Büyüklerde Avrupa 2.si Belarus rakibi Anastasia Zımıankova’yı (9-0) öndeyken tuşla yenerek Altın Madalya  kazandı.

Altınova Tersaneler Spor Kulübü sporcusu olan Buse Tosunun antrenörü Murat GENÇTÜRK; İlimiz ve kulübümüz sporcusu Buse TOSUN turnuvada altın madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştır. Sporcumuzu canı gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum. 

İl Müdürlüğümüzce 47. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında Altın Madalya kazanan sporcumuz Buse TOSUN’u ve antrenörü Murat Gençtürk’ü tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.