İlimiz ev sahipliğinde İl Müdürlüğümüz  90. Yıl Spor Salonu ve Çınarcık Spor Salonunda 21- 23 aralık tarihleri arasında  düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Hetbol Grup Müsabakaları Şampiyonları belli oldu. 

Balıkesir - Bursa - Çanakkale - Edirne - İstanbul Anadolu - Kırklareli - Kocaeli - Sakarya - Tekirdağ – ,İstanbul Avrupa  ve Yalova illerinden 20 takımın katıldığı Analig Hentbol Grup  Müsabakalarında dereceye girenlere madalya ve başarı belgesi, giremeyenlere ise katılım belgesi Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Sayın Hakan Bebek, İl Müdürümüz Metin Kaplan ve Spor Şube Müdürümüz Ertan Arabacı tarafından takdim edildi. 

İl Müdürümüz Metin Kaplan yaptığı konuşmada ; “Ev sahipliği yaptığımız Anadolu Yıldızlar Ligi Hetbol Grup Müsabakalarında derece elde eden tüm takımları kutluyorum, Anadolu Yıldızlar Ligi’nin Türkiye’de sporun gelişmesi ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi açısından çok önemli bir proje emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor müsabakalara devam edecek antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

 Analig; Spor genel Müdürlüğümüz tarafından Sporun tabana yaygınlaştırarak müsabakaların daha fazla çoğalması,  yerel faaliyetler sonucu üst gruplara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemini oluşturarak çocukların kişiliklerini sporun eğitici fonksiyonunu kullanarak duygusal ve sosyal yönden  yetiştirilmesi  ve geliştirilmesini hedefliyor.

Anadolu Yıldızlar Ligi Hetbol Grup Müsabaka Sonuçları 

ANALİGHENTBOL.xlsx