İl Müdürümüz Metin Kaplan, Zloty Tur Profesyonel Dünya Kupası'nda  şampiyon olan  Engin Terzi'yi makamında ağırladı.

18-19 Kasım 2018 tarihleri arasında Polonya'nın Rumia şehrinde düzenlenen Zloty Tur Profesyonel Dünya Kupası'nda ilimiz antrenörlerinden Engin Terzi 70kg da şampiyon olmuştur. Sırasıyla İngiliz, Gürcü, Rus, Litvanyalı ve Slovakyalı rakiplerini yenen Terzi finalde mağluplar grubundan çıkan Slovak rakibini tekrar yenerek Dünya Kupasını kazanmayı başardı. 45 yaşındaki Terzi bu sene hem Amatör hem de Profesyonelde Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu olmayı başaran tek Türk sporcusu oldu.

Engin Terzi: "Dünya Bilek Güreşi Federasyonu tarafından 2003 yılında 'Dünyanın en iyi bilek güreşçisi' ödülünü aldım. Bu anlamda ülkede tek sporcuyum. 11 kez büyükler kategorisinde dünya şampiyonu oldum. 3 kez de master olarak dünya şampiyonluğum var.  Tamamı büyüklerde 8 kez de Avrupa şampiyonluğu elde ettim. İlk dünya şampiyonluğunu 1994 yılında kazandım ilkiyle bu şampiyona arasında 24 yıl var özverili çalışmalarımızla yoğun emekler vererek hazırlanıyoruz her şampiyonaya çok şükür başarıda beraberinde geliyor bu yıl hem Amatör hem de Profesyonelde Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu olmayı başaran tek Türk sporcu oldum gururluyum. Spora ve sporcuya desteklerini esirgemeyen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İl Müdürümüz Metin Kaplan: “5 farklı sıklette Dünya Şampiyonu olmuş tarihteki tek sporcu olan Engin Terzi  her geçen gün başarılarına yenilerini ekleyerek ilklere imza atıyor. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçen Engin Terzi’ye teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.”