Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Zekiye Baş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Spor Koordinatörü Burhan Çaçan, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sevcan Ayan Kocabaş İl Müdürümüz Metin Kaplan ile bir araya geldi.  

Görüşmede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Zekiye Baş: Kadına yönelik şiddetle mücadelenin tanımı ve çeşitleri, ülkemizden ve dünyadan şiddet istatistikleri, kadına yönelik şiddetin çocuklar ve yetişkinler üzerindeki etkileri ve sonuçları, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemi, kadına yönelik şiddetin Türk Ceza Kanunu, İş Kanunu ve Türk Medeni Kanunu'ndaki yeri, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kanunu, tedbir kararları ve süreçleri, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede kurumsal mekanizmalar ve kadınlara karşı şiddetle mücadelede bireysel olarak yapılabilecekler hakkında  bilgi verdi. 

İl Müdürümüz Metin Kaplan:  25 Kasım, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla müsabakalarımızda açılacak " Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir" yazılı  pankartla ve organize ettiğimiz  Gençlik Merkezi faaliyetlerimizle  farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.  Yapılan araştırmalarda, Türkiye'de her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddet gördüğünü, Avrupa'da ise her 4 kadından birinin hayatının bir döneminde şiddete uğradığını belirtti. En yaygın insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet suça eğilimi arttırır. Ekonomik ve sosyal kalkınmayı engeller ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engeldir." diyerek sözlerini tamamladı.