İl Müdürümüz Metin Kaplan’ı ziyaret eden Yalova Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar,  Yalova’da masa tenisi sporunun özellikle ortaokul-lise öğrencileri arasında sevilmesinden, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil ederek derecelerle dönülmesinden duyduğu mutluluğu ve gururu ifade etti.

Mesut Acar, özellikle ilimizde spora ve öğrenciye verdiği destekle tanınmaktadır. Özel sektörde eğitim ve öğretim faaliyeti bulunan bir okulun kurucu sahiplerinden olan Acar, sporda dereceye giren (ulusal ve uluslararası) 20’nin üzerinde öğrenciye %100 burs vererek spor yapan öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaktadır. Çocuk ve gençlerin ülkemize faydalı nesiller olarak yetişmesi açısından donanımlı eğitim almalarına olanak tanırken diğer taraftan da milli takımlara sporcu yetişmesine katkı sağlamaktadır. Bu değerli çalışması aynı zamanda sporda başarının eğitim de başarı getireceğinin bir göstergesidir. Burs alan ve ülkemizi ulusal ve uluslar arası müsabakalarda temsil ederek derece kazanan çocuk ve gençler kendi akranları içinde rol model olmaktadırlar.

8 - 14 Nisan 2018 tarihleri arasında Malta'nın Gzira şehrinde yapılan 15. ISF Dünya Okul Sporları Masa Tenisi Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi Masa Tenisi Takımı ülkemize " Erkekler Kategorisi Dünya Üçüncülüğü " ve " Kızalar Kategorisi Dünya Dördüncülüğü " kazandırdı.

Daha önce de " Dünya Beşinciliği " , " Avrupa Üçüncülüğü " , " Türkiye Şampiyonluğu " ve sayısız dereceye sahip olan takım, başarılarını bir adım daha yukarıya taşımış oldu.

Geleceğe dair planlar ve projelerin  paylaşıldığı görüşmede İl Müdürümüz Metin Kaplan; Bizlere büyük gurur yaşatan sporcularımızı kutluyorum   Onlarca milli sporcumuz ve milli antrenörlerimiz sayesinde, Yalova Masa Tenisinde uluslararası spor arenasında ismini duyuran bir il olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.