Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" 81 ilde eş zamanlı başladı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'ne  Yalova da  startı verildi. 


Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Yalova’da başladı.

Proje hakkında bilgi veren İl Müdürümüz Metin Kaplan:  “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spor başlama yaşındaki yetenekli çocukları tespit edip yeteneklerine göre branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanan Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi bu yıl  2. kez  1 Ekim 2018, 1 Ocak 2019 tarihleri arasında Yalova merkez ve tüm ilçelerinde  ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere uzman antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde yapılmaya devam edilecek. Hayata geçirilen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile İl geneli tespit edilen okullarda okuyan İlkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacaktır” dedi.

Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilerek ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.