AMATÖR SPOR HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

“Amatör Spor Haftası” Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak halkımızda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenerek ülke genelinde 08- 14  Ekim 2018  tarihleri arasında kutlandı.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve ASFK işbirliği ile koordine edilen Amatör Spor Haftası’nda düzenlenen faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması hedeflendi.

  Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumlar sponsorluk yapmaya teşvik edildi. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlandı.

13 Ekim 2014 tarihinde coşkulu bir katılımla gerçekleşen Amatör Spor Haftası yürüyüş programının ardından Cumhuriyet Kupası İller Arası Karate Şampiyonası ile devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Sporcular için, Amatör Kulüplerinde başlayan spor hayatının profesyonelliğe geçiş sürecinde büyük önem taşıdığını, amatör ruhla profesyonelce spor yapıldığında başarının kaçınılmaz olduğunu bu başarıların kazanılmasında ailenin, okulun ve antrenörlerin çok önemli yer tuttuğunu vurguladı. Cumhuriyet Kupası İller Arası Karate Şampiyonası’na  emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerini noktaladı.

Ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (ASFK) Başkanlığının spora katkılarından dolayı başarılı olan sporcularımıza şilt takdim edildi.