Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonun 2018 yılı Faaliyet programında yer alan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası  12 -21 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya’da yapılacaktır.

Müsabakaların ilk 2 gününde U18  veU21 müsabakaları bay ve bayan kategorilerinde yapılacak. 3. ve 4. Günlerde Engelliler ve Masterlar (40 yaş ve üzeri) müsabakalar  yine bay ve bayan kategorilerinde yapılacak olup müsabakaların son 2 gününde ise Büyükler müsabakaları bay ve bayan kategorilerinde yapılacaktır.

60’ a yakın ülkeden 1.500’e yakın sporcunun katılacağı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına İlimizi temsilen ise;

Enzin Terzi

Antrenör –Sporcu

Dursun Önder

Antrenör

Sigita Terzi

Sporcu

Emre Albaş

Sporcu

Muhammed Gümüşoğlu

Sporcu

Osman Yasir Çankaya

Sporcu

Elif Alabay

Sporcu

Metehan Ar

Sporcu

Ayşenur Adikti

Sporcu

Merve Boğa

Sporcu

Ali Demirer

Sporcu

Mehmet Dönmez

Sporcu


Bilek Güreşi Antrenörü Engin Terzi “Hedefimiz  ilk kez ülkemizde yapılacak Bilek Güreşi Dünya  Şampiyonasında  Şampiyon olmak. Yalova’da Bilek Güreşi sporunu gençlere aşıladığım ve sevdirdiğim için çok mutluyum Sporu sevmeleri ve azimle çalışmaları sonucu Milli Takıma birçok sporcu veriyor ve madalyalar ile ilimize dönüyoruz. Dursun Önder hocamızla beraber bu sporu Yalova’da yaymak ve ülkemizi temsil edecek yeni Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

İl Müdürlüğümüzce ülkemizin ilk kez ev sahipliği yapacağı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına katılacak tüm kafilemize başarılar diliyoruz.