İl Müdürümüz Metin Kaplan, Spor Şube Müdürü Ertan Arabacı , Altınova İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran ve Çiftlikköy Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Şahinal  Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit , Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut’u  makamında ziyaret ettiler. 

Ziyarette İl Müdürümüz Metin Kaplan:  Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin ülkenin spor geleceği açısından önemli olduğunu söyleyerek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçen ve Türk spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile il geneli tespit edilen okullarda okuyan ilkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabi tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacak. Yapılan testler sonunda başarılı olan çocuklarımız, yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendirilecekler" dedi. Proje kapsamında, 1 Ekim 2018 ile 18 Ocak 2019 tarihleri arasında tüm kentteki 3. sınıfta okuyan öğrencilere eğitmenler eşliğinde tarama yapılacağı bildirildi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit  ve  Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut’un ortak  temennileri Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi için elimizden geleni yapacağız, emek veren herkese başalar diliyoruz, dediler.