Türkiye Satranç Federasyonu, "Ülkemizde Doğru Hamleler Yapan Bir Gençlik İçin Satrancı Sokaklara, Parklara ve Meydanlara Taşıyoruz." sloganı ile yola çıkarak ülke çapında düzenlediği    "SOKAKTA SATRANÇ VAR" projesinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

Halkı satranç sporu ile buluşturmak için her sene düzenlenen Sokakta Satranç Var Satranç şenliği Çiftlikköy  sahilinde sporcu ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Etkinliğe ulusal takım havuzu satranç sporcuları yanı sıra ilimiz satranç sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen etkinlikte protokolün  yanı sıra bir çok vatandaş satranç sevenlerle  satranç oynadılar. Keyifli gecen etkinlikte yoldan gecen bir çok vatandaş da satranç sporu ile tanışma fırsatını buldu. 

Satranç il Temsilcisi Erkan Sat yaptığı açıklamada Yalova da en çok lisanslı sporcunun Satranç sporunda  olduğunu, Satranç sporunda en iyi imkanlara, her an 164 sporcunun yarışabileceği hazır bir Satranç Turnuva salonuna sahip olduklarını ,ilde 2 özel Satranç eğitim merkezi haricinde Gençlik Spor bünyesinde  ve Yalova  Belediye spor bünyesinde ücretsiz satranç Satranç eğitimi verildiğini ,iki kulübün Satranç 2. ligde bu sezon mücadele edeceğini Ulusal takım kamplarına 3 sporcunun davet edildiğini dile getirerek, tüm bu başarının en büyük etkenlerinden birinin ilde çok sık yapılan turnuvalar okuduğunu dile getirirken kendilerine her konuda kolaylık sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'a teşekkürlerini iletti.