Türkiye Özel Sporcular Federasyonun 2018 yılı Faaliyet Programında yer alan 2018 INAS Avrupa Oyunları 14-22 Temmuz tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılmıştır.

2018  (INAS) Avrupa Yaz Oyunları’nda mücadele eden özel milli sporcumuz Garip Olcaş, antrenörleri Bayramali Yıldız ve Burak Başargan İl Müdürümüz Metin Kaplan ile bir araya geldi.

Başarılı sporcumuzun antrenörleri Bayramali Yıldız ve Burak Başargan;  “22 ülkeden 400’den fazla sporcunun katıldığı organizasyonda  Yalova Özel Sporcular Spor Kulübü Özel milli sporcumuz Garip Olcaş ilk kez düzenlenen (INAS) Avrupa Yaz Oyunları’nda  Erkekler Takım Avrupa 2.liği ,Çift Erkekler Avrupa 3.lüğü ,Mix ler Avrupa 3.lüğü, Ferdi Erkekler Avrupa 2. Liği elde etti ve Devlet Sporcusu oldu çok gururluyuz. Sporcumuzun katıldığı bir çok şampiyona ve turnuvada madalyaları var, çok emek vererek hazırlanıyoruz müsabakalara amacımız her zaman kürsüde yer almak. Hedefimiz  2020 Tokyo Paralimpik Oyunları inşallah orada da ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz “ dediler.
  
Garip Olcaş: “2018 INAS Avrupa Oyunlarında ülkeme ve ilime madalyalar kazandırmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyim, başarıya inanarak yoğun antrenmanlarla hazırlandık ve kürsüde yer aldık çok şükür, başarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürümüz Metin Kaplan; Özel Milli Sporcumuz  Garip Olcaş’ı  tebrik ediyorum. Ülkemize bir kez daha sevinç yaşattı. Ayrıca Devlet Sporculuğunu da tebrik ediyorum, devletimiz devlet sporcuları için maddi ve manevi imkanları seferber etmekte, ödüler ve hediyelerle sporcularımızın başarılarını taçlandırmakta. Yalova Özel Sporcular Spor Kulübü sporcumuzu ve antrenörleriyle gurur duyuyor elde edilen başarılarda emeği geçen kulüp başkanı ve yönetimini başta olmak üzere herkese  ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Milli sporcumuzun ileride ülkemize daha büyük zaferler kazandıracağına yürekten inanıyorum” dedi. 


Garip Olcaş’ın 2013 Özel Sporcular Avrupa Şampiyonu. 2013 İnas Takımlar Dünya şampiyonu.  2008 Özel Sporcular Olimpiyat 2.si. 2018 Avrupa takımlar , Ferdi Avrupa 2.si. çift ve mix Avrupa 3.sü. birçok uluslararası  açık turnuvada dereceleri bulunmaktadır.