Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ortak projeleriyle  gerçekleştirilen sportif etkinlikler kapsamında, İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün ortaklaşa tertip ettiği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden; Yaz dönemi Kuran kursuna katılan öğrencilere yönelik futbol turnuvası tamamlandı.

15 Camiide Kur'an Kurslarına katılan çocuklardan oluşan 15  futbol  takımı  arasında organize edilen  turnuvanın sonunda; 1. Özden Mahallesi Yeşilova Camii 2. Kemerköprü Camii 3.Dere Mahallesi Akif Turna Camii 4. Abdülhamithan Camii olmuştur.

Halil İbrahim Camii İmam Hatibi  Ali Kaşıkçı: “ Her yıl düzenli olarak hizmet verdiğimiz Yaz Kuran kurslarımıza ek olarak , kuran kurslarımıza katılan  çocuklarımızı sporla tanıştırıyoruz.  15 takımın katılım sağladığı bu yıl 5. Düzenlenen artık gelenekselleşen Futbol Turnuvamızda kupa ve madalya kazanan takımlarımızı kutlarken bu projede emeği geçen İl Müdürlüklerine ve  herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Kuran Kursu'na gelen öğrenciler arasında kaynaşma sağlanması adına bu turnuvaların organize edildiğini belirten İl Müdürümüz Metin Kaplan; "Yaz Kur’an Kurslarına ilgiyi artırmak ve öğrencileri spora teşvik etmek maksadıyla bu turnuva 5 yıldır düzenlenmektedir, desteklerinden dolayı başta İl Müftülüğümüz olmak üzere Halil İbrahim Camii İmam Hatibi  Ali Kaşıkçı’ya  tüm Kuran kursu hocaların, ailelerine  ve öğrencilerine  teşekkür ederiz” dedi ve turnuvada başarılı olan takımlara kupa ve madalyalarını  İl Müdürümüz Metin Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal ve İl Müftüsü Turgut Açari  takdim etti.