30 Nisan- 5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Rusya'ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale’de yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi 15 -17 Şubat 2018  tarihleri arasında İsveç’te yapılacak olan Uluslararası Graffing Turnuva için minderin sultanları, Yalova'da ki hazırlıklarını tamamladı ve Yalova Üniversitesi Rektör Prof.Dr. Güler Alkan ile bir araya geldi. 

Uygulama Otelinde düzenlenen programda  İl Müdürümüz Metin Kaplan ve Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, yarımcı antrenörler ve milli takım sporcuları yer aldı.

Şampiyonların Yalova da Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasını istediklerini belirterek, fakültenin kurulması halinde üniversite eğitimleri için Yalova’yı tercih edeceklerini ifade ettiklerini dile getiren Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, spor anlamında büyük başarılı olan Yalova’nın Spor Bilimleri Fakültesine ihtiyacı olduğunu dile getirerek sözlerini noktaladı.

Güreş milli takımıyla sohbet eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güler Alkan; Sağlıklı gençlerin yetiştirilmesinde katkıda bulunmak, sporu hayatın bir yaşam tarzı haline gelmesini sağlamak için Spor Bilimleri Fakültesinin açılmasının şart olduğunu  belirterek, bu anlamda çalışmaların başladığına vurgu yaptı ve İsveç’te mindere çıkacak milliler başarılar diledi.

İl Müdürümüz Metin Kaplan; “ Spor Bilimleri Fakültesinin açılması , Yalova’mıza, Türk sporuna büyük katılar sağlayacaktır dedi ve Uluslararası Graffing Turnuvasında yer alacak Millilerimize başarılar diledi.

Program sonunda Güreş Milli Takımı ile hatıra fotoğrafı çektiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güler Alkan’a güreşçiler Milli Takım Forması hediye etti.