Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Orçun Ayrım İl Müdürümüz Metin Kaplan’la 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ilk dönemi hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Görüşmede Ayrım: 2016 -2017 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 3764 lisanslı öğrenci müsabakalarda yer almıştı. 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi olmasına rağmen  3899 lisanslı sporcumuzla geçen yılın sayısını geçmiş bulunuyoruz. 25 tane lisenin 25’i de en az bir branşla müsabakalarda yer alırken, 56 ilkokuldan 47’si yine en az bir branşla müsabakalara katılmıştır. Okul Sporlarında 44 branş bulunma olup ilimiz 26 branşta faaliyet göstermektedir. İlk dönemi 219 müsabakayla tamamladık ve il dışında ilimizi temsilen müsabakalarda yer alan Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulundan sporcumuaz Azra Betül Bilici Okul Sporları Kayak Türkiye Şampiyonasında 5. Olmuştur. Önümüzde ki günlerde bireysel branşlarda müsabakalar başlayacak ve madalyalar gelecektir” dedi ve desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim'e ve Okul Müdürlerine teşekkür ediyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

İl Müdürümüz Metin Kaplan ise; Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik  ve Spor Bakanlığımızın imzaladığı protokol kapsamında çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirerek, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla ve gençlerimizin madde bağımlılığı, internet bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda okul sporlarının gençlerimiz için büyük önemi vardır” dedi. 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminde düzenlenen müsabakalar ve lisanslı sporcularımızın sayısı bizleri mutlu etmekte diyerek  emeği geçen herkesi tebrik edip başarılarının devamını diledi.

Okul Spor  Faaliyetleri  ilimizde  26  Branşta Faaliyet  Göstermektedir. Bu Branşlar;  Badminton- Basketbol- Bocce- Boks- Dart- Futbol- Futsal- Güreş-Hentbol-Judo-Karate- Kros- Masa Tenisi- Okçuluk- Oryantiring- Özel Sporcular- Kayak-  Stranç- Taekwondo- Tenis – Voleybol- Wushu- Yüzme