2017 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan 24 Eylül 2017 Pazar günü Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası “YALOVA MTB CUP” organizasyonu, Yalova ili, Altınova ilçesinde bulunan Kent Ormanı’nda yapılacaktır.

Altınova Belediyesinin sponsorluğunda organize edilecek  ve Kent Ormanında koşulacak olan Salcano Yalova MTB Cup C1 kategorisindeki, Arazi Sürüşü (Cross-Country) yarış parkurunda,  yarışmacılar aynı anda pedal basarak, yonca yaprağı formunda hazırlanmış parkurda tur sayısına göre yarışacak. Altınova Belediyesi’nin işbirliği ile tamamlanan parkurda, orman yolları, patikalardan ve toprak yollardan oluşan bir olimpik parkurda koşulacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürümüz Metin Kaplan; Yalova ili, Altınova ilçesinde düzenlenecek olan  Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası “YALOVA MTB CUP” ı organize eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve yönetimine, Turnuvanın Altınova ilçesinde yapılmasında emeği geçen Altınova Kaymakamı Zafer Engin'e, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin ORAL’ a , Belediye ekibini destek ve katkılarından dolayı tebrik eder başarılar dilerim" dedi.