Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun 2017 yılı Faaliyet Programında yer alan 2017 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası  13-14 Eylül 2017 tarihleri arasında Lüksemburg´ta yapılmıştır.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkilerden sorumlu Başol Haraç  “Türkiye´nin erkeklerde ve bayanlarda A Milli takımlarının  katıldığı Avrupa Masa Tenisi Şampiyonasına katıla millilerimizi tebrik ediyoruz Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası´nda Challenge Ligi olarak da adlandırılan Avrupa 1.Ligi´nde mücadele eden A Erkek Milli takımı 1.Lig Avrupa 2.si, A Bayan Milli takımımız ise 1.Lig Avrupa 6.sı oldu. Kafilede yer alan  Yalova Belediye Spor Kulübü sporcuları Ece Haraç ile İbrahim Gündüz’ü de tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Milli takım ve ilimiz antrenörü  Bayramali Yıldız: Erkeklerde 43, kadınlarda ise 38 takımın mücadele ettiği Avrupa Şampiyonasında Millilerimiz, Challenge Ligi olarak da adlandırılan Avrupa 1.Ligi´nde başarı bir şekilde mücadele etti ve İbrahim Gündüz, Ahmet Li, Talha Yiğenler ve Gençay Menge´den oluşan A Erkek Milli takımı oynadığı beş maçı da kazanarak 1.Lig´de finale yükselmeyi başardı. Finalde Danimarka´ya mağlup olan Millilerimiz Avrupa 1.Ligi´nde ikinci sırayı alarak Avrupa´nın en iyi 16 takımının arasına Dev´ler Ligine yükseldi. Bu sonuçla ilimiz sporcusu İbrahim Gündüzünde yer aldığı A Erkek Milli takımı tarihi bir başarıya imza atarak ilk kez Avrupa´da final oynama başarısı gösterirken, Almanya, İsveç, Fransa, Rusya gibi masa tenisinin dünya devleriyle birlikte mücadele etme hakkı kazandı. A Milli takımlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim”

İl Müdürümüz Metin Kaplan; İlimizin başarılı sporcularının yer aldığı Masa Tenisi A Milli takımlarımızı tebrik ediyorum. 15 yaşında olmasına karşın A Milli takımda forma giyme hakkı elde eden Ece Haraç ve İbrahim Gündüz gibi başarı sporcular yetiştirmeyi amaçladığımız bu yolda emek veren herkesi ayrıca kutluyor ve teşekkür ediyorum. Minikler, Yıldızlar ve Gençlerde de A Milli Takımlara sporcu vermeyi hedefliyoruz” diyerek Masa Tenisi Büyükler A Milli Takımlarına başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.